Blok czekoladowy z krakersami

Blok czekoladowy z krakersami

Opublikowane przez Kamil Siuda dnia

200 g czekolady gorzkiej
0,5 opakowania dowolnych krakersów Smart Nutrition
2 łyżki siemienia lnianego
2 łyżki płatków jaglanych
100 g oleju kokosowego
2-3 suszone morele

Krakersy przygotuj wg przepisu z opakowania, wprowadzając kilka zmian – powstałą masę rozprowadź na blasze cieńszą warstwą niż podano na opakowaniu – jakbyś chciała uzyskać sezamki. Piecz w temperaturze podanej na opakowaniu, ale sprawdzaj czy krakersy nie upiekły się wcześniej – ich warstwa jest cieńsza. Powinny być w miarę chrupkie. Pozostaw do ostygnięcia. Czekoladę wraz z olejem rozpuść w kąpieli wodnej. Do foremki dodaj pokruszone krakersy, płatki jaglane, siemię lniane, pokrojone morele. Całość zalej czekoladą z olejem kokosowym. Kilkukrotnie stuknij foremką o blat, aby pozbyć się pęcherzyków powietrza. Pozostaw do stężenia, np. na całą noc w lodówce.

Starszy post Nowszy post

News

RSS
Eksperci potwierdzają: Class A Collagen odpowiedni również dla kobiet w ciąży!

Eksperci potwierdzają: Class A Collagen odpowiedni również dla kobiet w ciąży!

Przez Kamil Siuda

Preparaty z kolagenem niezmiennie pozostają jednymi z najchętniej wybieranych środków na skórę, włosy i paznokcie. Ważną zaletą takich produktów jest ich bezpieczeństwo, ale tylko niektóre...

Przeczytaj więcej
Poznaj typologię swojej skóry

Poznaj typologię swojej skóry

Przez Kamil Siuda

Dobór codziennej pielęgnacji i rodzaj cery to związek, którego nie wolno rozdzielać, bo może się to skończyć urodową usterką. Inne potrzeby ma cera mieszana, tłusta,...

Przeczytaj więcej